Doppler Carotidian

Doppler Carotidian

În cadrul clinicii noastre beneficiați de ecografie Doppler a vaselor cervico-cerebrale.

Ecografia Doppler a vaselor cervico-cerebrale este o metodă de examinare care și-a dovedit utilitatea incontestabilă. Aceasta este competitivă cu alte investigații de înaltă performanță mai costisitoare.

O examinare completă a axului carotidian și vertebral bilateral în segmentul extracranian presupune obligatoriu utilizarea a doua sonde: una liniară - pentru vizualizarea ecografică a arterelor, a eventualelor plăci de aterom și a fluxului sanguin și o a doua, tip creion - pentru măsurarea vitezelor de curgere prin arterele carotide comune, interne, externe, oftalmice, vertebrale și subclavii, ceea ce crește precizia în determinarea gradului unei stenoze, comparativ cu examinarea doar cu sonda liniară.

În ce situații aveți nevoie de o astfel de investigație:

  • prezentați factori de risc pentru ateromatoză sau accident vascular cerebral - hipertensiune arterială, dislipidemie, boli cardio-vasculare, diabet zaharat, fumat, ateromatoză diagnosticată la nivelul altor artere;
  • ați avut un eveniment vascular ischemic în antecedente (infarct cerebral, infarct miocardic);
  • ați fost diagnosticat cu o stenoză carotidiană care necesită monitorizare;
  • aveți nevoie de urmărire post endarterectomie sau angioplatie percutană cu montare de stent;
  • prezentați simptome care ridică suspiciunea unei patologii vasculare cervico-cerebrale (vertij, anumite forme de cefalee, tinitus, sincope, tulburări de vedere) și altele.

  Programări telefonice la 0770.777.177 sau prin formularul de contact

Doppler Carotidian